Вехтошарски работи и изхвърляне на боклуци от къщата

Без значение колко задълбочено почиствате дома, винаги има нещо старо, което с години е складирано.

По време на почивните дни, може да се заловите с цялата купчина боклуци, които не могат да намерят място във вашия дом. Елементи като стари електрически крушки, батерии и кутии от проводници се забиват отново в дъното на килера, скрити до следващата пролет.

Ако най-накрая сте готови да се справите с тези трудни неща, ето как да го направите по правилния начин:

Батерии – има известни разисквания, но като цяло е добре да рециклирате батериите. Тъй като те съдържат следи от живак (и още повече живак, ако са били направени преди 1997 г.) и други токсини, не можете да ги поставите в обикновена кош за рециклиране. Обърнете се към фирмата за премахване на отпадъците и безопасни възможности за рециклиране.

Нелегално не може да изхвърляте акумулаторни батерии. Това дори е забранено със закон и нарушителите се наказват в някои страни.

Такива елементи включват дори батерии за мобилен телефон и лаптоп, които съдържат токсични тежки метали. Повечето вериги за потребителска електроника, предлагат услуги за рециклиране на сухи клетки и рециклируеми батерии. Можете да проверите, за да намерите съоръжение за рециклиране на батерии и в близо до вас.

Изтекла консервирана храна – нека си го кажем, никога няма да използваш последната кутия консерва боб – време е да хвърлиш тези изтекли кутии и подправки. Най-добре е да изхвърлете храната в хранилището за боклук или кофата за компост или контейнера за рециклиране.

Найлонови торбички. Пластмасови торбички могат да се рециклират, но не и в обикновена кош за рециклиране. Много супермаркети предлагат кутии за рециклиране на торбички. Разбира се, винаги е добра идея да използвате повторно колкото е възможно повече найлоновите торбички.

За да се справяте по-лесно със задръстванията в дома и да не губите време в изхвърляне на всички боклуци около къщата си, вижте фирма за почистване на апартаменти: http://bezvredno.com/pochistvane-apartament-preparati/