3 лесни стъпки в почистване на дома

Пролет е! Дърветата започват да се развиват, децата си играят навън и всичко изглежда свежо и ново. С изключение на апартамента, където мрака от зимата продължава.

Пролетното почистване отдавна е традиция за много хора – измиване на всички дъски и вътрешности на шкафове, за да се направи всичко в готови вид за новия сезон.

Ако и вие сте запретнали ръкави да направите  сезонно почистване, то вижте някои идеи за повече организираност:

Понякога единственото нещо между вашето пространство и купчините неща на всяка повърхност лежи в основната концепция стаята чисто и просто да бъде подредена.

Отървете се от неща, които не носят стойност в живота ви.

Всичко трябва да има дом.

Звучи лесно, нали? Е, това може да е емоционален процес, но може лесно да систематизирате нещата с помощта на фирма по извозване на отпадъци.

Направете разбор на всички шкафове, извадете нещата от тях и разгледайте. Разделете в няколко кашона – нещата, които ще използвате отново; неща, които никога повече няма да ползвате и неща, за които все още се колебаете.

Преместете мебелите си

Можете да превърнете своето пространство в съвсем ново преживяване, просто като преместите това, което имате. Опитайте да поставите леглото срещу друга стена, или може би дори „плаващо“ в средата на стаята!

Преместете дивана, за да се обърнете в нова посока и вижте как това промени начина, по който се движите в дома си.

Измийте прозорците и осветителните тела

Светлината е толкова мощна сила – сутрешната слънчева светлина ни помага да се чувстваме по-будни и енергични. Доброто осветление прави нещата да изглеждат по-ярки и по-цветни и кара хората да са по-продуктивни!

Организирането на дома, независимо от сезона ще ви накара да се чувствате забавно и свежо. Не трябва да правите твърде огромна инвестиция във време или пари. Изпробвайте няколко от тези съвети организирайте пространството лесно и удобно.