Премахване на петна от дрехи и мебели

Може би и вие като всички на моменти изпадате в отчаяние. Може би искате да щракнете с пръсти и домът ви да е подреден и почистен. Ако не знаете как, имаме за вас лесни и изпитани техники, които да се притекат на помощ.

Как да махнете лепило – често се случва нещо да се счупи у дома. Ако обичате да поправяте, вместо да изхвърляте, то навярно ползвате моментни лепила. Такива обаче често полепват по пръстите на ръцете. Лесно може да го почистите с памучен тампон напоен в лакочистител.

Почистване на силно замърсена фурна – една деликатна зона в дома, която иска силно вниманието ви, както по време на готвене, така и за хигиенизиране. Ако оставите за една цяла нощ в силно замърсената фурна съд с разтвор от таблетка амоняк, на утринта ще може лесно да избършете, без да се налага да полагате огромни усилия.

Плочки и фаянс в банята – изтрийте ги със смес от хладка вода и мая. Така успешно ще отстраните замърсявания, петна и наслояване по теракота и фаянса.

Изперете петната от кафе по дрехите – често се случва от невнимание да залеем нова блуза или панталон. Преди да сте ги отписалинапълно и вече да мислите за събиране и изхвърляне на стари дрехи, опитайте да натриете петното с газирана вода.

Петна от боя за коса – такива остават по хавлиени кърпи и дрехи и тогава се налага да бракуваме. Сега обаче може да опитате да отстраните петното от боя за коса с разтвор от винена или лимонена киселина. Ако тъканите са бели използвайте перхидрол 3%.

Петна от мастило – тези петна също са сред най-упоритите, но и за тях имаме лек. Опитайте да натриете петното с глицерин и топла вода, а към тях добавете и 5% оцетна киселина и няколко капки хлороформ.

Петна от яйца – останалият жълтък по дреха ще ви накара на момента да изхвърлите на боклука. Не бързайте. Натрийте етното със сапунена вода, в която предварително сте разтворили амоняк.

Надяваме се тези лесни и кономични трикове да са ви от полза. А ако ви трябва помощ, винаги може да видите и за цени за извозване на стари неща 0888 00 11 33.