Какво се случва, когато сте забравили да смените филтъра на стария климатик

Замърсителите във въздуха могат да предизвика лошо качество на средата, в която се намирате. Такива са опасни в затворени помещения и могат да повлияят на здравословната среда на вашия дом. Това ще наруши усещането за удобно и комфортно. За щастие, има решение на повечето проблеми с качеството на въздуха. Ето какво се случва, когато сте забравили да смените филтъра на климатици дд трейд с безплатен монтаж:

Въздушният филтър трябва да се пере редовно и да се сменя редовно. Второто се прави обикновено на всеки три месеца и дори по-често. Но, в живота често се случва да забравяме за подмяната на тези филтри и това остава задача назад в съзнанието ни. Мислейки ден за ден, за работа, деца и социални ангажименти, често и просто забравяме.

Това обаче може да е опасно за здравето ни? Когато в даден момент вие или децата си мислите, че сте се разболели, имате суха кашлица, запушен или течащ нос, то много вероятно това да не е обикновена настинка, а резултат на замърсеният въздух у дома. Такъв се замърсява, от неизчистения филтър на климатика.

Как ще забравения въздушен филтър може да окаже влияние върху вас, вашето семейство и всеки друг, който влиза в дома ви?

Проблем # 1: Когато се намирате у дома, вместо да се чувствате отпочинали, усещате по-лошо качество на въздуха.

Въздушните филтри на климатика работят за улавяне на вредните частици като мухъл, прах и косми от домашни любимци, както и различни бактерии. Такива замърсяват въздуха в дома ви. Ако филтъра не се променя в определеното време, той просто ще се изчерпи, за да се събере повече от тези замърсители.

Когато нещо се разлее вземете хартиена кърпа почистете разлива. След като първата хартиена кърпа стане прекалено наситена с мръсотия и спре да абсорбира, може да изхвърлите и вземете втора, за да продължите с почистването на разлива. Тази втора хартиени кърпи е необходимо да се поддържа дома чист, по същия начин е със смяната на нов филтър.

Проблем # 2: Вашата климатична система ще работи по-малко ефективно, за сметка на електроенергията, която ще изразходва в двойни дози.

С една дума, когато сте забравили да смените въздушен филтър, замърсители като полени и прах запушват филтъра и спират или забавят неговата работа по почистване на въздуха, който циркулира в целия дом.

Научете повече тук: http://freymar.eu

Разгледайте интересна информация от този адрес: http://cosminaro.eu

Това: http://frantsde.eu може да ви е от полза

Това, че не сте намерили време да смените или изперете филтъра на климатика не е оправдание, защото с времето може да стане много вредно за всички обитатели на дома.