Мебелите на баба в новия дом

Имате ново жилище. То е просторно, светло и безумно скъпо. В него сте вложили всичките си спестявания и за обзавеждането нямате средства. Няма страшно и този проблем има решение.

Както винаги, когато имате нужда, обърнете се към баба!

В нейната селска къща ще намерите истински съкровища, които с помощта на фирма за извозване на мебели ще пренесете в новия си дом.

Старото канапе

То е прашно и старо, но сковано от истинско дърво. Дори тапицерията му да е разпокъсана ще успеем да го превърнем в удобния ви диван. Изшкурете и лакирайте дървените части и ще видите огромна промяна в него. Меките части изхвърлете, подплатете с евтин дунапрен, които се продава на парчета и тапицирайте при специалист. Декорацията от малки възглавнички ще е последният щрих. Винаги може да помолите баба да ви ги ушие.

Тежкият гардероб

Във всяка стара къща има няколко гардероба направени от здраво дърво. Те са огромни, тежки и вечни. Пребоядисайте този гардероб и подчертайте украсата му с нюанс по-светъл лак. Смажете или сменете пантите му и облицовайте рафтовете му с плат. Сложете кокетни закачалки и нови дръжки. А за да го пренесете до вкъщи, наемете професионални хамали и се спестете болките в кръста.

Огромният бюфет

Спомняте ли си онези големи шкафове, които намираха място в кухните преди десетилетия. С малко фантазия може да ги превърнете в чудесна холна секция. Първата ви работа ще бъде да смените стъклените витрини или изобщо да се отървете от тях. Свалете и част от вратичките на шкафовете, за да получите по-модерна визия. Облепете целия бюфет с цветно фолио и декорирайте с няколко акцента.

Щорите

Онези тъкани платна, които са грижливо прибрани в раклата на баба са огромно попадение. Ако сте малко по-сръчни, сами ще се справите с превръщането има в чудни щори за вашия дом.

Аксесоарите

Влезте в мазето и потърсете стари газени лампи и фенери, дървени рамки за снимки, железни свещници и други съкровища, които с малко реставрация да превърнете в прекрасен аксесоар.

За превоза на цялото това богатство не разчитайте на баба. Наемете си фирма професионалисти, които ще превозят мебелите.